Delavnica Umetnost inoviranja v Ljubljani

1470615820_icon-81Delavnica Umetnost inoviranja je eden izmed številnih spremljevalnih dogodkov razstave Nova dobo prihaja! Industrija, delo in kapital, ki je na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana. Hitre spremembe današnjega časa so očitne povsod okrog nas: kamorkoli se ozremo, je svet drugačen kot je bil pred nedavnim. To je zelo očitno tudi v umetnosti, znotraj katere se danes slogi razvijajo tako hitro, da tako rekoč sobivajo. S pogledom na dediščino doživimo efekt povečanja hitrosti življenja.

Delavnica Umetnost inoviranja že s svojim naslovom vabi k razmisleku o kreativnih rešitvah, ki spreminjajo naš svet. Udeleženci so bodo nauči metode, kako pristopiti k sodobnim izzivom, in se seznanili z 12 dejavniki inoviranja Dimisa Michaelidesa, ki vplivajo na inovativnost organizacije. Z analizo vsakega od njih udeleženec dobi sliko svoje organizacije in izhodišče, na katerem področju začeti, da se bo inovativnost v organizaciji povečala do želene mere. S pomočjo Basadurejvega vprašalnika o načinu reševanja problemov dobijo udeleženci pomemben uvid tudi v sebe.

Ob koncu izobraževanja boste udeleženci dosegli naslednje cilje oziroma pridobili naslednje veščine, znanja in kompetence:

  • celostni pristop k inoviranju – spoznali boste 12 dejavnikov, ki spodbujajo kreativnost,
  • s pomočjo Basadurejvega vprašalnika boste ugotovili, kateri je vaš način reševanja problemov,
  • spoznali boste metodo I.D.E.A.S.,
  • osvojili boste kreativne tehnike reševanja izzivov,
  • spoznali boste, kakšen je inovativen tim oziroma organizacija in kakšna je vaša vloga v njej,
  • postavili boste jasno diagnozo inovativnosti v vaši organizaciji,
  • pripravili boste akcijski načrt za povečanje inovativnosti v vaši organizaciji,
  • razumeli boste, kako razviti organizacijsko kulturo, ki promovira in podpira inovativnost,
  • znali boste vzpostaviti ustrezno infrastrukturo, ki bo spodbujala inovativnost.

Delavnica je licenčna, udeleženci dobijo licenčno gradivo in vprašalnike v slovenskem jeziku.

Delavnico bosta vodili mag. Nastja Mulej in Janja Rebolj. Obe sta pridobili mednarodno licenco za vodenje in izvajanje delavnic Umetnost inoviranja po modelu Dimisa Michaelidesa.


TERMIN: 24.-26. marec 2017

TRAJANJE: 25 ur

LOKACIJA: Mestni muzej Ljubljana (Rdeča sejna soba), Gosposka 15

CENA: 400 EUR, za plačila do 30. decembra 2016 priznamo 20% popust,

do 30. januarja 2017 pa 10% popust

Predhodna prijava: prijava@mgml.si.


nastjaMag. Nastja Mulej, univ. dipl. ekon., univ. dipl. soc., je začela kariero na fakulteti, nadaljevala v medijih in vrsto let preživela v mednarodni agenciji kot vodja oddelka za nove ideje, kjer je zaposlene v desetih državah spodbujala h kreativnosti. Zadnjih deset let kot svetovalka, predavateljica in moderatorka ljudi na področju jugovzhodne Evrope uči in vodi pri njihovih procesih, da bi hitreje in lažje prišli do svežih, uporabnih idej, načrtovali svojo prihodnost ter timsko sodelovali. Je tudi edina licencirana trenerka de Bonovih metod razmišljanja: Lateralno razmišljanje in Enostavnost, ena od dveh za CoRT (poučevanje razmišljanja v šolah) ter učiteljica trenerjev za Šest klobukov razmišljanja.

E: nastja@12dejavnikovinoviranja.si


janjaJanja Rebolj, prof. zg. in soc., muzealka, ki jemlje dediščino za navdih in spodbujanje ustvarjalnosti. Izziv pa ji predstavlja razvoj (so)človekovih potencialov: vodstvenih, komunikacijskih, inovacijskih… Znanje o tem je pridobivala doma in po svetu. Je NLP mojster in coach, izobraževalka odraslih z licenco možganom prijazne trenerke, moderatorka,… Popoldansko podjetje REJ ji omogoča, da svoje znanje širi in pridobiva tudi zunaj muzeja (doma in mednarodno). Verjame, da sodelovanje in participativno vodenje povečujeta ustvarjalnost in inovativnost in je dobitnica nacionalnega priznanja Jabolko kakovosti.

E: janja.rebolj@mgml.si


Več o avtorju metode 12 dejavnikov inoviranja tukaj

Mediji o nas

Sreča na delovnem mestu. Misija nemogoče? (revija eTri, povezava, stran 17)
V enih podjetjih se veliko smejijo. V drugih so zagrenjeni. Zakaj? (Sobotna priloga Dela, 27. 12. 2014, preberite: 1. del2. del3. del4. del)
Zakladi Slovenije tukaj (TVS, Polnočni klub, odlomek z Dimisom od 57:16 do 59:54)
Če danes delate tako kot včeraj, vas jutri ne bo več (Primorske novice, povezava)
Če danes delate tako kot včeraj, vas jutri ne bo več (Primorske novice, povezava)
5 praktičnih nasvetov za podjetnike, ki želijo najti in obdržati svoje mesto pod soncem (E-bilten Uradnega lista, povezava)
Ustvarjalnost za vsakogar (Zbornik davčnih svetovalcev, stran 1, stran 2, stran 3 , stran 4 )
Idejnik oživlja zamisli zaposlenih (Delo, stran 1 stran 2)
Sreča na delovnem mestu. Misija nemogoče? (revija eTri, povezava)

Vse objave v medijih...

Kontakt

Če imate vprašanje za nas, nam pišite na skupen mail info@12dejavnikovinoviranja.si. Z veseljem vam bomo odgovorile tudi, če nas želite nagovoriti bolj osebno:

Blogi